Som besøkende i Oslo så er det ingen tvil om at man vil kunne nyte mange gode kopper kaffe. Kaffe er en stor del av hverdagen til mange nordmenn, og dagen kommer ikke ordentlig i gang før man har fått i seg en kopp kaffe.

Når man er i Oslo, så er det vanskelig å vite hvilken kaffebar man skal prøve ut, for utvalget er virkelig enormt. For turister kan det være fint å ha en liten pekepinn på hvor man finner den beste kaffen. Det går blant annet an å velge kaffebar ut fra hvilket hotell man bor på i Oslo. På www.hotelioslo.com finner man mange flotte hoteller som man kan overnatte på i Oslo.

Noe søtt til kaffen

På Briskeby i Oslo finner man en herlig kaffebar som heter Mocca Kaffebar & Brenneri. Kaffebaren har åpent hver dag, men har litt varierte åpningstider på de ulike ukedagene. På deres meny finner man et godt utvalg av ulike kaffedrikker. Det er én ting som virkelig er i fokus hos Mocca Kaffebar & Brenneri, og det er at det alltid skal serveres førsteklasses kaffe til kundene. I tillegg til at kundene kan glede seg til virkelig god kaffe, så kan man også bestille noe søtt som passer utmerket til kaffen. En helt nybakt croissant kan blant annet gjøre susen. Når man endelig har satt seg ned med kaffen og croissanten, så kan man virkelig slappe helt av. Lokalene hos Mocca Kaffebar & Brenneri er innrettet slik at kundene virkelig kan koble av.

Kaffe

En liten espresso

Hvis man befinner seg på St. Hanshaugen, bør man ta seg tid til å stikke innom Java Espressobar & Kaffeforretning. Kaffebaren er veldig liten, men utrolig populær. Hjernen bak kaffebaren er Robert Thoresen, og det er en mann som virkelig kan kaffe. Han har tidligere blitt kåret til verdensmester i baristakunst. Når man besøker Java Espressobar & Kaffeforretning, så bør man bestille en espresso. Kaffebaren er aller mest kjent for sine utrolig gode espressodrikker. Hvis man ikke har tid til å nyte en kaffe der, så er det også mulig å kjøpe litt god kaffe som man kan ta med seg hjem.

En unik kaffeopplevelse

Det er ikke så ofte at man kan si at man har fått en unik kaffeopplevelse, men når man besøker Fuglen i Universitetsgata i Oslo, så vil man trolig sitte igjen med et slikt inntrykk. Fuglen er langt ifra en nyåpnet kaffebar. Den startet nemlig opp i 1963, og har blitt drevet siden da. Varemerket til denne kaffebaren er kaffe og te av høy kvalitet. Bak bardisken finner man flere gode baristaer som kan servere alt man kan tenke seg innen espressodrikker. Det er også mulig å få kjøpt kaffe og te i løsvekt. I 2010 startet Fuglen opp med et nytt konsept, nemlig at baren skulle være kveldsåpen. Kaffebaren blir nå omgjort nå til cocktailbar på kvelden, hvor man plutselig har et enormt utvalg av gode drinker i tillegg til norskbrygget øl eller vin etter sesong. I tillegg til alt dette, er Fuglen også en vintagebutikk.