Det er mye du kan gjøre for å ha overskudd i hverdagen, og føle deg sterk, frisk og opplagt. Ja, det er faktisk mulig å påvirke dette selv! Det aller viktigste er selvsagt at du har et sunt og godt kosthold som inneholder alle vitaminene, mineralene og de andre byggesteinene kroppen trenger.

næringUlike matvarer som gir energi og riktig næring kan være eksempelvis fargesterke grønnsaker, som brokkoli, spinat, paprika og gulrøtter, der alle har et spekter av sunne næringsstoffer. I tillegg trenger du proteiner, som du kan få fra kylling, fisk og kjøtt. Egg er også en matvare som inneholder omtrent alt kroppen trenger i små mengder, så et egg om dagen er både sunt og smart! Har du tenkt på at en kylling faktisk vokser fra et lite frø til en ferdig kylling ved å fortære kun den maten som finnes inne i egget?

Kaffe har flere gode egenskaper

For at kroppen skal være frisk, er det også viktig at man får i seg mat eller drikke som inneholder antioksidanter og nødvendige sporstoffer. Grønnsaker, frukt og bær er eksempler på slike matvarer, og det samme gjelder også kaffe. Et par kopper kaffe om dagen er bare bra for helsen!

Hvis du får i deg en miks av frukt, grønnsaker, protein- og fiberrike matvarer, antioksidanter og kilder til mineraler og sporstoffer, er det en god start. Til slutt må du huske å drikke nok rent vann (unngå sukkerholdige drikker!). Nok rent vann betyr at urinen er lys, noe som er et tegn på at kroppen er velhydrert. På nettet kan du finne mange oppskrifter som gjør et sunt kosthold både godt og spennende! Mer om kaffe, har vi skrevet her før.