Både nåværende og foregående generasjoner av nordmenn har nytt denne drikken. Dette er en drikk som først ble oppdaget i Sør-Amerika, og har spredd seg som pesten. Den nytes i dag over hele verden. For enkelte mennesker er morgenen simpelthen ikke den samme uten en sipp av den. Vi snakker selvfølgelig om kaffen. Kaffe er ufattelig populært som drikk, men også mye omdiskutert. I de senere år har dens innhold blitt debattert heftig blant folk.

Er kaffe sunt for kroppen?

Den aller største delen av diskusjonen har sentrert rundt hvor sunn denne drikken faktisk er. Med energidrikker og te som motstykker, har koffeinen som denne drikken inneholder blitt mye omdiskutert. Hjerteproblemer blant ungdom etter inntak av mange energidrikker har reist noen røde flagg innenfor denne drikkens verden også. Det er likevel feil måte å takle problemet på ved å dra inn kaffe. Med mindre en tilsetter altfor mye av for eksempel sukker, slik kjeder som Starbucks har en tendens til å gjøre, er kaffe blant de aller sunneste drikkene som finnes der ute.

Hvilke helsefordeler kan du nyte?

Foruten den åpenbare effekten av å holde oss våkne og kvikne til sinnet, finnes det mange goder ved denne klassiske drikken. Blant de aller beste er for eksempel det at den senker risikoen for selvmord ved å få oss til å kvikne til. Dette handler ikke bare om å få oss til å våkne, men også den gleden en varm kopp kaffe gir oss. Videre bidrar den til en senket risiko for både diabetes og Alzheimers. I et samfunn som i stadig større grad sliter med førstnevnte, er det viktig å ha drikker som kan forhindre dette. Sist men ikke minst, er kanskje det mest sjokkerende faktumet at kaffe er med på å minske sjansen for hjertesykdommer. Fordi mange motstandere fra industrier som produserer te og energidrikker hevder at koffeininnholdet er det samme, må en ta en nærmere titt på ingrediensene. Igjen, med mindre kaffen stammer fra den mest sukkerglade Starbucks-kafeen i verden, er det ingen grunn til at kaffen ikke skal gi deg de helsegodene du fortjener fra den!